Vidre Tiffany o americà

Posted on Actualizado enn

Louis Comfort Tiffany (Nova York 1848-1933), era pintor i dissenyador, fill del joier Charles Tiffany. Fou el creador del renovament tècnic més important  en l’art del vidre d’aquell període.

A Tiffany li semblava  que comparat amb el vidre medieval el vidre que en aquells moments s’estava utilitzant era d’una gran pobresa.  Refusa totalment l’ús de la grisalla. Les seves investigacions van dirigides cap a l’obtenció d’un vidre que tingui la intensitat del vidre medieval i la textura irisada i metàl·lica dels vidres orientals antics. Va començar a experimentar amb òxids i mètodes de cocció i com a resultat va obtenir un material de qualitats completament noves, al qual li donà el nom de “Favrile Glass”, apte per als vitralls i també per a la manufactura d’objectes d’art.

Aquest vidre presenta irisacions o coloracions diferents com a conseqüència de la barreja d’òxids diferents en els procés de fabricació del vidre. El vidre Tiffany té un gruix i un pes superior al vidres normals.

A banda de la difusió del  vidre Tiffany en els vitralls també es molt conegut pel seu disseny de làmpades, amb les que revolucionarà i renovarà amb les seves pantalles de vidre emplomat representant elements extrets de la natura.

Anuncios

Un comentario sobre “Vidre Tiffany o americà

    enrique pirretas escribió:
    noviembre 30, 2012 en 5:41 pm

    La calidad desde el punto de vista de colorido y estética,es asombrosa. Bravo Tiffany

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s