Oficis del Modernisme. 1er. Cicle de Conferències i Tallers

Posted on Actualizado enn

MUSEU DEL  MODERNISME CATALÀ

OFICIS DEL MODERNISME

Els comunament denominats oficis, i l’artesania en general, no sempre han gaudit de la importància i el reconeixement que, dins del món  de l’art, es mereix i s’estima avui. Moltes vegades considerats com a mers complements o supeditats a les anomenades ‘arts majors’ (pintura, escultura i arquitectura), no troben la seva independència artística fins a l’arribada del modernisme i del moviment Arts and Crafts, i amb això, una concepció total de l’art.
Els mestres modernistes es caracteritzen per revitalitzar en el seu temps l’artesania com a professió artística i les seves tècniques que anaven millorant. Serà valorada com a referència sobretot l’artesania d’altres èpoques, com aquella produïda a l’Edat Mitjana i la seva concepció de treball manual, ornamentació i motius decoratius, afegint- hi els nous repertoris decoratius d’inspiració en la natura. Tècniques com l’ebenisteria, els mosaics, els vidres o la marqueteria són fonamentals dins del món de l’art i també com a rerefons cultural d’un època. Els oficis es presenten a partir de llavors com un reflex de creativitat i els artesans reivindiquen l’estatus de creació única i producció artística de les seves obres.
Actualment, en un món on l’artesania s’ha vist substituïda per una indústria caracteritzada per la producció múltiple, el reconeixement dels mestres modernistes ens permet revaloritzar als mestres actuals que, en el seu treball diari, insuflen vida i bellesa als objectes que ens envolten i formen part de les nostres vides. Amb aquest primer cicle de conferències que ofereix el Museu del Modernisme Català, es pretén promoure i impulsar la importància d’aquest sector, transmetent, gràcies a la dissertació i ensenyaments d’experts i mestres artesans, aquesta particular visió de la vida i sobretot, incidir en el futur d’aquestes professions, tot fomentant l’aprenentatge i la formació.

01.02.12 Presentació del curs Mireia Freixa. Catedràtica d’Història de l’Art, Universitat de Barcelona. Ebenisteria Teresa-M. Sala. Professora titular d’Història de l’Art,  Universitat de Barcelona.
08.02.12 Taller – David Miret Gual

22.02.12 Marqueters Teresa-M. Sala. Professora titular d’Història de l’Art , Universitat de Barcelona.Pilar Soler. Doctoranda d’Història de l’Art del Gracmon.
29.02.12 Taller – Marqueteria Artística J. Ordóñez

14.03.12 Mosaistes Esther García Portugués. Professora d’Història de l’Art, Universitat Autònoma de Barcelona, EMBLECAT. Marta Saliné. Doctoranda d’Història de l’Art del Gracmon i tècnic del Museu Can Tintoré d’Esplugues de Llobregat.
21.03.12 Taller – Livia Garreta

18.04.12 Vitrallers Marisol Barrientos. Llicenciada i DEA en Història de l’Art, Universitat de Barcelona, EMBLECAT. Núria Gil. Doctoranda d’Història de l’Art del Gracmon.
25.04.12 Taller – Vitrall Villaplana

09.05.12 Ceramistes i escultors decoratius José Antonio Ortiz. Doctorand en Història de l’Art, Universitat de Barcelona, especialista en conservació preventiva, EMBLECAT. Juan Carlos Bejarano. Doctorand d’Història de l’Art Gracmon.
16.05.12 Taller – Taller de ceràmica Sot

Informació extreta de la pàgina web del Museu del Modernisme Català

Per a més informació: http://www.mmcat.cat

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s