Els vitralls wagnerians del Cercle del Liceu

Posted on Actualizado enn

Els Cercle del Liceu, és un club privat, d’estil anglès situat a la Rambla de Barcelona. Va ser inaugurat al 1847, i comparteix edifici amb el Gran Teatre del Liceu.  Compta amb un dels conjunts modernistes més importants de Catalunya.

Quan s’accedeix a aquest club, un dels elements decoratius que més criden l’atenció són els quatre vitralls instal·lats al vestíbul d’entrada. Aquest són un clar testimoni de la forta influència del Wagnerisme dins de la cultura catalana de inicis del segle XX.  El pintor Josep Pey, va ser l’encarregat de dissenyar els vitralls, sota la direcció artística del també pintor i escenògraf Oleguer Junyent.  Els dibuixos van ser fets al 1903 i la seva execució per la casa de vitrallers Antoni Bordalba data del 1905. Aquests són uns vitralls fets amb vidre catedral i esmalts

En aquest vitralls es reprodueixen les escenes principals dels quatre episodis de la Tetralogia de Wagner, l’Or del Rhin, amb l’escena de les filles del Rhin i Alberich, la  Walkiria, amb la dormició de Brünnhilde mentre Wotan l’envolta pel foc del déu Loger: Sigfrid amb l’escena dels Murmuris de la  Selva;  i el Capvespre dels Déus, amb l’enterrament de Sigfrid.

Núria Gil Farré

Fotos. Fernando Cortés Pizano

Anuncios

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

w

Conectando a %s